Energetische therapie

Energetische therapie van Maan Persoonlijke Begeleiding leert je om je emoties te herkennen en brengt verstoorde energie weer in balans.

Energetische therapie brengt de energie die van nature door je lichaam stroomt in evenwicht. Omdat die energie niet zichtbaar is, kan niet iedereen zich daar zomaar een beeld bij vormen. Wat is het precies? En hoe werkt de therapie dan?

Eeuwenoude techniek

Al eeuwenlang kent de Chinese (en Japanse) traditionele geneeskunde het begrip ‘levensenergie’: chi of qi, die door energiebanen in je lichaam circuleert. (Denk daarbij aan genezen met behulp van acupunctuur of acupressuur.) Ook de Indiase yogaleer werkt met ‘prana’, de vitale energie die door je lichaam opgenomen wordt.
In onze tijd heeft de energetische therapie die oude principes opgepakt, omdat ze heel effectief zijn om fysieke en emotionele blokkades op te heffen.

Hoe werkt ‘t?

Door gezamenlijk de aandacht – eventueel met aanraking van mijn handen – naar je lichaam te brengen, kun je waarnemen dat trauma’s of emoties (angst, stress, spanning, onmacht, woede, spijt, verdriet) zich op bepaalde plekken hebben ‘opgeslagen’. Daarmee zijn ze blokkades geworden. Je lichaam vertelt daar op een subtiele manier iets over: die plekken kunnen bijvoorbeeld koud, leeg of erg gespannen aanvoelen…
Eenmaal ‘opgeslagen’ kunnen ze je uiteenlopende fysieke en psychische klachten geven.
(Zie ook mijn boek De kunst om met jezelf te leven. Anders leren kijken naar gedrag, emoties en overtuigingen.)

In balans komen

In mijn therapeutische sessies laat ik zien hoe je deze blokkades (stukje bij beetje) op kunt heffen. Dit gebeurt door je bewust te worden van je eigen energie: je leert om je gevoelens en emoties niet te ontkennen of te veroordelen maar in een golfbeweging door je lichaam weg te laten vloeien, zodat de vitale energie weer vrij komt.
Dan voel je je ontspannen en goed geaard en kom je overeen met wie je eigenlijk bent. En dat straal je ook uit!
Op deze manier kun je jezelf energetisch weer helemaal in balans brengen.

Energetische therapie

• leert je bewust worden van je energie
• maakt dat je je emoties herkent
• helpt om geblokkeerde emoties toe te laten.
• verminderd angst en stress
• balanceert je energie bij ADHD
• revitaliseert (ook bij burn-out en hooggevoeligheid)
• activeert je zelfhelend vermogen
• brengt je emotioneel en fysiek in balans
Meld je aan