OMR gaat verder waar Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) ophoudt

OMR helpt je om uit je automatische reactiepatroon te stappen en te leven vanuit een nieuwe werkelijkheid. OMR helpt je om in moeilijke situaties je krachten en potenties te herkennen en deze in te zetten. Diep van binnen weet je wie je bent. Je verlangen is om er ook naar te leven, in volle bewustzijn in het hier en nu, verbonden met je emotie. OMR helpt je hierin.

Transformeer al je uitdagingen in je leven naar vrijheid en groei!

Je hebt last van hardnekkige patronen, je komt er maar niet los van. De chaos en angst in de wereld om je heen, wakkeren jouw angst aan. Je zit tegen overspannenheid aan of zit al thuis met een burn-out en je voelt je depressief. Iets heeft je heel erg geraakt (trauma), waardoor je je gevoel niet meer durft toe te laten. Je overleeft alleen maar en je vraagt je af: “Hoe kan ik de controle over mijn gedachten houden?” “Waar vind ik een oplossing voor al mijn problemen?”.
Ken je de volgende ervaring: Je komt terug van een heerlijk weekend of vakantie. Je voelt je heerlijk, licht en vol liefde, het lijkt wel of je vleugels hebt. Dit wil je voor altijd vasthouden en je besluit om je leven te veranderen. Het wordt maandag, dinsdag, woensdag en voordat je er erg in hebt ben je alweer opgeslorpt door de dagelijkse routine. Je goede voornemen ben je kwijt en je zit weer in je oude patroon. Je vraagt je af:”waarom kan ik dat heerlijke gevoel niet vasthouden?”
In dit traject leer je hoe je hersenen de bron zijn van al je ervaringen. Het leert je hoe jij je hersenen bewust kunt sturen. Je leert je gedachten te laten samenwerken met je innerlijke wijsheid in plaats van dat je gedachtene negeren, domineren of controleren vanuit angst. Ogen zijn de zetels van de ziel. Achter je ogen ligt alle informatie opgeslagen. Vanuit het neuronennetwerk achter je ogen wordt informatie doorgeseind naar de hersenen, waar synapsen zorgen dat er verbindingen worden gemaakt en patronen worden gevormd. Door middel van oogbewegingen breng je de hersenen in balans. Daardoor ontstaat de mogelijkheid om naar oude, belastende patronen te kijken en deze definitief in te wisselen voor informatie die in verbinding staat met je innerlijke wijsheid.
De wetenschap ontdekt steeds meer over de werking van onze hersenen en hun invloed op onze kijk op het leven. Dat biedt ons de mogelijkheid om er gebruik van te maken. Na een paar sessies kun je er zelf mee aan de slag.
Wanneer, ondanks je goede voornemens, de automatische piloot het weer heeft overgenomen is dat omdat die niet van verandering houdt. De automatische piloot is gericht op controle en het vasthouden van het bekende. Je ‘mind’ met z’n bijbehorende patronen is nodig om je leven te structureren en alle ervaringen en alle informatie die je binnen krijgt te plaatsen. Je ‘mind’ is een briljante verzameling van programma’s in je hersenen. Deze automatische programma’s zijn er om je het leven makkelijk te maken. Het is de software van je computer, maar niet levendig en niet in staat iets te weten over ‘waarheid’ en ‘realiteit’ buiten zijn eigen referentie kaders.
OMR is een eenvoudige en effectieve methode waarbij automatische reacties die worden geactiveerd door emoties, angst, chaos en onveilige situaties, worden onderbroken. In plaats daarvan maak je verbinding met de wijsheid die achter moeilijke situaties schuil gaat. Je ziel wil je in contact brengen met deze wijsheid en wil dat je gebruik maakt van al de potenties die in je aanwezig zijn. Het wil laten zien waartoe je in staat bent, buiten alle patronen om. Moeilijke situaties zijn hierin een middel. OMR ondersteunt dit proces. OMR biedt een totale paradigma verandering van verbittering naar verbetering. Chaos en crisis zijn hierin je bondgenoten. Oude patronen kunnen niet meer standhouden en nieuwe informatie komt binnen. Uit chaos ontstaat schepping!
Door het maken van de specifieke oogbewegingen van OMR ben je in staat om direct invloed uit te oefenen op de manier waarop je hersenen data en informatie verwerken. Je kunt meteen de programma’s in je hersenen die in werking treden na een traumatische ervaring of heftige emotie, stop zetten. Tegelijkertijd maak je contact met nieuwe informatie die komt uit je zielbewustzijn of innerlijke wijsheid. Dit werpt een nieuw licht op een pijnlijke situatie waardoor je een nieuw zicht krijgt op de mogelijkheden die deze situatie je biedt. Vanuit dit nieuwe perspectief wordt dezelfde pijnlijke situatie anders beleeft. Het biedt vrijheid en groei in plaats van stagnatie. Een nieuwe verbinding wordt gemaakt.

Sinds mei 2011 ben ik certificeerd OMR Instructor.

Meld je aan