Uit elkaar groeien

Ruzies en onenigheid. De basis voor verandering is empathie voor de ander…

De avond eindigt alweer met ruzie. Ditmaal over het slaapkamerraam: jij wil het dichtdoen omdat het anders te koud wordt, hij wil het juist openlaten zodat het door kan tochten.
Waar gaat het eigenlijk over? Er zijn de laatste tijd erg veel conflicten en irritaties en de sjeu is er zo langzamerhand wel vanaf.

Barstjes

Na de eerste verliefdheidsfase ontdek je steeds meer hoe de ander echt is. Je leeft samen of hebt samen een kind en er zijn barstjes ontstaan in de relatie. Een machtsstrijd soms.
Maar waarom gebeurt dit? Dat is eigenlijk heel eenvoudig: de relatie heeft het punt bereikt waarop de ander niet meer ‘iemand buiten je’ is, maar heel dichtbij staat, onderdeel geworden is van je familie. En dan blijkt dat wat je zo aantrekkelijk vindt in hem of haar, je eveneens ontzettend pijn doet.

Naar een liefdevolle relatie

Relatietherapie geeft inzicht in elkaar. De pijn die je levenspartner je geeft, wijst erop waar jouw groeipotentieel zit. Jij bent namelijk niet perfect en hij of zij is dat ook niet. Maar deze partner is wel perfect voor jou! Het is de persoon waar je je het meest aan kunt ontwikkelen.

EFT in combinatie met de Imagodialoog, die ik gebruik in de therapie, is heel effectief om je partner op een dieper niveau te leren begrijpen. En jezelf gehoord te voelen. Daarmee kun je ‘de ander de ander laten zijn’ en de verbroken verbinding herstellen. Jullie relatie wordt dan weer intiem en liefdevol.

Kennismaken?

Denk je dat je behoefte hebt aan relatietherapie? Neem dan vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek in mijn coachingspraktijk in Utrecht.

Meld je aan

Kijk ook naar:
• Verliefd
• Relatiecrisis
• Scheiden
• Een zieke partner