Uit je automatische reactie

Geef je leven een positieve wending door te leren om je automatische reactiepatronen los te laten.

Een trauma, een pijnlijke gebeurtenis, kort geleden of in je kindertijd, kan steeds opnieuw een automatische reactie geven. Woede, angst of innerlijke chaos komen dan spontaan op. 

Je reactiepatroon veranderen

Je kunt leren om uit zo’n reactiepatroon te stappen door heel bewust om te gaan met je emoties en contact te maken met de wijsheid die schuilgaat achter je gevoel. Dan transformeer je je reactie tot een groeimogelijkheid. 
Na een tijdje merk je dat je de pijn beleeft vanuit een nieuw perspectief. Dat ontstresst en brengt je geestelijk weer in balans. 

Uit een crisis met OMR

Het traject Uit je automatisch reactiepatroon ondersteun ik met Oculo Motoric Regulation (OMR)*. Dit is een techniek waarbij je met specifieke oogbewegingen de programma’s stopzet die na een traumatische ervaring of heftige emotie in werking treden.
Als het oude patroon weg is, kan nieuwe informatie vanuit je innerlijk weten naar boven komen en geïntegreerd worden… het is niet alleen informatie weghalen, maar met behulp van de eigen onderliggende kennis ook een nieuw, ondersteunend patroon creëren.
Deze methode is eenvoudig aan te leren en werkt heel effectief om uit een crisis te komen. Al na een paar sessies kun je er zelf mee aan de slag!

Het traject

  • helpt je om trauma’s te verwerken
  • laat je crisis en chaos als mogelijkheid tot transformatie en evolutie ervaren
  • bevrijd je van je belemmerende overtuigingen
  • maakt dat je in evenwicht kunt zijn en blijven
  • OMR gaat verder waar Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) ophoudt.

Kennismaken?

Denk je dat je behoefte hebt aan persoonlijke begeleiding? Neem dan vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek in mijn praktijk in Utrecht.

Wil je kennismaken?

Maak dan nu een afspraak

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nadat ik je/jullie gegevens heb ontvangen,
neem ik zo snel mogelijk contact op.