Weekend ‘Krijg de liefde die je wilt’

Je relatie in één intensief educatief weekend wezenlijk verbeteren? Dat kan.
Twee dagen, zonder enige afleiding, investeren in je relatie.

Een educatief weekend dat een impuls geeft aan jullie relatie en die naar een volgend niveau brengt.

Of je nu stapelverliefd bent of je relatie juist wilt herstellen, dit oefenweekend – voor jou en je partner – leert je om anders in een relatie te staan en te verwoorden wat er in je leeft. Maar ook om meer kennis en vaardigheden te ontwikkelen die je door moeilijke momenten heen kunnen loodsen. Door even alles aan de kant te zetten en je compleet op de relatie te richten kun je die verbeteren en verstevigen.

Naast heldere uitleg over de Imagodialoog van Harville Hendrix geeft deze workshop gerichte oefeningen (die je alleen met je eigen partner doet) en live demonstraties. Wetenschappelijk onderzoek van Imago Relatietherapie wijst uit dat het positieve effect van één relatieweekend overeen komt met drie maanden relatiegesprekken!

Groeiend inzicht en verbinding

Met de Imagodialoog werk je aan het versterken van onderlinge communicatie. Dat is immers een voorwaarde voor begrip, steun, waardering en een goed contact. Door de theorie en de oefeningen die je aangeboden krijgt, groeit het inzicht in elkaar. Je leert steeds beter om je in een relatie te uiten en om je zó te uiten dat er geen ruzie ontstaat. Stukje bij beetje begrijp je dan waarom je juist voor deze man of vrouw gekozen hebt. Beschouw het als een soort APK voor relaties: na de relatieworkshop zie je elkaar al in een ander licht en voel je meer emotionele verbinding.

Voor partners die

  • een prille relatie willen verstevigen
  • herhaling van frustraties uit vorige relaties willen voorkomen
  • blij zijn met hun relatie en die willen verdiepen
  • passie willen brengen in een relatie
  • relationele spanning ervaren
  • een langlopend conflict willen oplossen

Lees meer over Imago Relatietherapie

Meer lezen over het Relatieweekend? Download hier de uitgebreide folder.

Hoe ziet de workshop eruit?

Theorie

Een vast onderdeel is theorie over de Imagodialoog en over de werking van onze hersenen. (Hoe die van invloed zijn op relaties.) Deze dialoog kun je thuis als praktisch instrument gebruiken.
Ook wordt er aandacht besteed aan de relatiecirkel: de verschillende fases die een relatie doorloopt. Je krijgt veel informatie over de dynamiek van relaties, over hoe ze zich ontwikkelen en hoe je erdoor kunt ‘groeien’.

Begeleiding

De begeleiding — soms ook in een speelse sfeer— is in handen van Maan Ballemans en Jan Bouwman. Maan is psycho-integraal therapeut en gecertificeerd Imago relatietherapeut. Zij is een zeer ervaren begeleider bij wie je eenvoudig jezelf mag zijn. Jan, haar echtgenoot, is business analist en eveneens opgeleid in Imago Relatietherapie.
Beiden waken zij erover dat er respectvol met elkaar wordt omgegaan. En dat iedereen zich vrij voelt om te beslissen wat hij of zij wel of niet aangaat.
Het weekend is nadrukkelijk geen groepstherapie: er wordt twee-aan-twee geoefend, en alleen met de eigen partner.

Live demonstraties

Wie ervoor kiest om mee te doen aan een demonstratie werkt samen met Maan. Juist door in een veilige setting te laten zien en te ervaren op welke manier je kunt reageren of handelen, worden zogenaamd ‘moeilijke kwesties’ steeds beter behapbaar en oplosbaar. Voor wie dit spannend vindt: er wordt niets van je gevraagd wat je niet wilt.

Workshopmateriaal

Bij de workshop ontvang je een syllabus met schriftelijke oefeningen, voorbeelden en praktische tips. Daarmee leer je hoe je de Imagodialoog kunt gebruiken. Tijdens het weekend wordt er mee gewerkt, waardoor je er na afloop makkelijk mee door kunt gaan.

Ervaringen

‘Een goed en leerzaam weekend om aan je relatie te werken met structuur en houvast in het proces. Het heeft me meer inzicht gegeven in de emoties van mijn partner en dus ook in die van mijzelf.’ Frans

‘We hadden moeite met het nemen van belangrijke beslissingen en ik wilde weten wat ik zelf wil en onderzoeken waarom wij al langere tijd tegen dezelfde problemen aanlopen.
Het weekend heeft ons inzicht in elkaar en ook in mijzelf gegeven. Ik heb geleerd waarom ik iets belangrijk vindt en waar dat vandaan komt. En geleerd hoe ik mijn partner beter kan begrijpen. Dit weekend neem ik mee als levenslange, waardevolle ervaring.’ Ard

‘We liepen vast in onze communicatie en kwamen steeds in dezelfde valkuilen terecht. We wilden weten hoe we dit konden doorbreken en anders konden doen.
Het weekend heeft meer inzicht gegeven in waarom ik op deze manier reageerde en heeft voor ons hanvaten gegeven zodat we nu de mogelijkheid hebben om het tij te keren.’ Silvie

‘We wilden elkaar beter leren kennen en begrijpen en een nieuwe manier van omgaan ontdekken.
Ik zou het weekend iedereen aanraden die nader tot zichzelf en elkaar willen komen.’ Laila

‘Een verhelderende en zinvolle workshop. Het heeft ons nieuwe inzichten gegeven in hoe relaties werken, zoals de invloed die de kindertijd heeft op de relatie. Maar ook praktische en concrete punten die we mee kunnen nemen en uit kunnen voeren. En de broodjes waren heerlijk!’ Marjan

‘Maan en Jan weten waarover ze het hebben. Hun programma is echt tot in de puntjes samengesteld. Ik vond de opbouw van het programma heel goed.’ Ronald

‘Ik heb me vanaf het eerste moment welkom gevoeld. Jan en Maan zijn beiden hele open, warme, oprechte mensen en dat stralen ze uit. De liefde en het respect tussen hen is echt voelbaar en de voorbeelden uit eigen leven en eigen relatie voegen echt iets toe. Mooie balans tussen informatie, verdieping en plezier.’ Jetske

Programma Relatieweekenden 2022

Zit er geen datum bij die je past, kijk dan bij relatie-tweedaagse intensief, of mail me info@maan-coaching.nl

Zaterdag 8 en Zondag 9 oktober 2022
Locatie: Centrum de Linde in Bilthoven
Zaterdag 26 en Zondag 27 november 2022
Locatie: Centrum de Linde in Bilthoven
Zaterdag 11 en Zondag 12 maart 2023
Locatie: Centrum de Linde in Bilthoven
Zaterdag 15 en Zondag 16 april 2023
Locatie: Centrum de Linde in Bilthoven
Zaterdag 24 en Zondag 25 juni 2023
Locatie: Centrum de Linde in Bilthoven

Praktische informatie

Zaterdag en zondag: van 9.30 – 17.30 uur

Tijdens het relatieweekend wordt theorie afgewisseld met oefeningen, live demonstraties, reflectie en evaluatie. Er worden thee- en koffiepauzes gehouden en er is een lunch tijdens de middagpauze.

‘s Avonds

De avonden zijn vrij. We raden jullie aan om er een ‘heerlijk weekendje weg’ met een overnachting van te maken en te genieten van de prachtige omgeving. Dat biedt jullie de mogelijkheid om even op een heel andere manier samen te zijn.

Tarief

€625 (incl. btw) voor twee personen. Dit is inclusief workshopsyllabus en lunch.

Annuleren

Niemand wil graag annuleren, maar als de noodzaak zich voordoet, zijn de annuleringsvoorwaarden als volgt:
Tot vier weken voor het relatieweekend kunnen jullie kosteloos annuleren.
Mochten jullie binnen vier weken voor het aangemelde weekend annuleren, dan betalen jullie het volledige bedrag, tenzij jullie een ander koppel bereid vinden om jullie plaats in te nemen.

Locatie

Het weekend vindt plaats in Centrum de Linde in Bilthoven. Een sfeervolle locatie waar we gebruik kunnen maken van meerdere ruimtes en bij goed weer in de tuin kunnen.

Interesse in het relatieweekend?

Meld je dan hier aan

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nadat ik je/jullie gegevens heb ontvangen,
neem ik zo snel mogelijk contact op.