Weekend ‘Krijg de liefde die je wilt’

Je relatie in één intensief educatief weekend wezenlijk verbeteren? Dat kan.
Twee dagen, zonder enige afleiding, investeren in je relatie.

Een educatief weekend dat een impuls geeft aan jullie relatie en die naar een volgend niveau brengt.

Of je nu stapelverliefd bent of je relatie juist wilt herstellen, dit oefenweekend – voor jou en je partner – leert je om anders in een relatie te staan en te verwoorden wat er in je leeft. Maar ook om meer kennis en vaardigheden te ontwikkelen die je door moeilijke momenten heen kunnen loodsen. Door even alles aan de kant te zetten en je compleet op de relatie te richten kun je die verbeteren en verstevigen.

Naast heldere uitleg over de Imagodialoog van Harville Hendrix geeft deze workshop gerichte oefeningen (die je alleen met je eigen partner doet) en live demonstraties. Wetenschappelijk onderzoek van Imago Relatietherapie wijst uit dat het positieve effect van één relatieweekend overeen komt met drie maanden relatiegesprekken!

Groeiend inzicht en verbinding

Met de Imagodialoog werk je aan het versterken van onderlinge communicatie. Dat is immers een voorwaarde voor begrip, steun, waardering en een goed contact. Door de theorie en de oefeningen die je aangeboden krijgt, groeit het inzicht in elkaar. Je leert steeds beter om je in een relatie te uiten en om je zó te uiten dat er geen ruzie ontstaat. Stukje bij beetje begrijp je dan waarom je juist voor deze man of vrouw gekozen hebt. Beschouw het als een soort APK voor relaties: na de relatieworkshop zie je elkaar al in een ander licht en voel je meer emotionele verbinding.

Voor partners die

  • een prille relatie willen verstevigen
  • herhaling van frustraties uit vorige relaties willen voorkomen
  • blij zijn met hun relatie en die willen verdiepen
  • passie willen brengen in een relatie
  • relationele spanning ervaren
  • een langlopend conflict willen oplossen

Lees meer over Imago Relatietherapie

Meer lezen over het Relatieweekend? Download hier de uitgebreide folder.

Hoe ziet de workshop eruit?

Theorie

Een vast onderdeel is theorie over de Imagodialoog en over de werking van onze hersenen. (Hoe die van invloed zijn op relaties.) Deze dialoog kun je thuis als praktisch instrument gebruiken.
Ook wordt er aandacht besteed aan de relatiecirkel: de verschillende fases die een relatie doorloopt. Je krijgt veel informatie over de dynamiek van relaties, over hoe ze zich ontwikkelen en hoe je erdoor kunt ‘groeien’.

Begeleiding

De begeleiding — soms ook in een speelse sfeer— is in handen van Maan Ballemans en Jan Bouwman. Maan is psycho-integraal therapeut en gecertificeerd Imago relatietherapeut. Zij is een zeer ervaren begeleider bij wie je eenvoudig jezelf mag zijn. Jan, haar echtgenoot, is business analist en eveneens opgeleid in Imago Relatietherapie.
Beiden waken zij erover dat er respectvol met elkaar wordt omgegaan. En dat iedereen zich vrij voelt om te beslissen wat hij of zij wel of niet aangaat.
Het weekend is nadrukkelijk geen groepstherapie: er wordt twee-aan-twee geoefend, en alleen met de eigen partner.

Live demonstraties

Wie ervoor kiest om mee te doen aan een demonstratie werkt samen met Maan. Juist door in een veilige setting te laten zien en te ervaren op welke manier je kunt reageren of handelen, worden zogenaamd ‘moeilijke kwesties’ steeds beter behapbaar en oplosbaar. Voor wie dit spannend vindt: er wordt niets van je gevraagd wat je niet wilt.

Workshopmateriaal

Bij de workshop ontvang je een syllabus met schriftelijke oefeningen, voorbeelden en praktische tips. Daarmee leer je hoe je de Imagodialoog kunt gebruiken. Tijdens het weekend wordt er mee gewerkt, waardoor je er na afloop makkelijk mee door kunt gaan.

Veiligheid

Wij doen ons uiterste best om het relatieweekend in alle opzichten veilig te laten zijn. De groepen zijn kleiner waardoor er voldoende ruimte is om anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Wij nemen de veiligheidsregels in acht en vinden het belangrijk dat iedereen erop kan vertrouwen dat alleen stellen aan het weekend deelnemen die klachtenvrij zijn. Mocht je om deze reden het weekend moeten afzeggen dan bieden we jullie een plaats in het volgende relatieweekend aan.  

Programma Relatieweekenden 2021 en 2022

Zaterdag 9 en Zondag 10 oktober 2021
Locatie: Centrum de Linde in Bilthoven
Zaterdag 29 en Zondag 30 januari 2022
Locatie: Centrum de Linde in Bilthoven

Praktische informatie

Zaterdag en zondag: van 9.30 – 17.30 uur

Tijdens het relatieweekend wordt theorie afgewisseld met oefeningen, live demonstraties, reflectie en evaluatie. Er worden thee- en koffiepauzes gehouden en er is een lunch tijdens de middagpauze.

‘s Avonds

De avonden zijn vrij. We raden jullie aan om er een ‘heerlijk weekendje weg’ met een overnachting van te maken en te genieten van de prachtige omgeving. Dat biedt jullie de mogelijkheid om even op een heel andere manier samen te zijn.

Annuleren

Niemand wil graag annuleren, maar als de noodzaak zich voordoet, zijn de annuleringsvoorwaarden als volgt:
Tot vier weken voor het relatieweekend kunnen jullie kosteloos annuleren.
Mochten jullie binnen vier weken voor het aangemelde weekend annuleren, dan betalen jullie het volledige bedrag, tenzij jullie een ander koppel bereid vinden om jullie plaats in te nemen.

Locaties

We maken gebruik van de drie onderstaande locaties:

Interesse in het relatieweekend?

Meld je dan hier aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nadat ik je/jullie gegevens heb ontvangen,
neem ik zo snel mogelijk contact op.