Over mij

In verbinding zijn met jezelf … en met de ander. Dat vind ik van onschatbare waarde.

Daarmee bedoel ik: vast kunnen houden aan je innerlijke waarheid; ruimte innemen en eigen keuzes durven maken in het contact met de ander, je partner, je vriend(in), je collega. Als je daartoe is staat bent dan ben je ontzettend krachtig.
In mijn praktijk zie ik daar veel mensen mee worstelen. Maar… je kunt het leren, is ook mijn ervaring.

Wat ik ontdekte

Een relatie draagt werkelijk de potentie van groei in zich… Dat heb ik aan den lijve ondervonden.
Ooit liepen mijn man Jan en ik helemaal vast. Na een periode van verliefdheid, dertig jaar geleden, kwamen onze twee kinderen al snel. Naast werk en een vol sociaal leven ging de meeste zorg uit naar hen. Ongemerkt schoten we daardoor tekort in aandacht voor elkaar en kwam het tot een crisis, waarbij we al aan scheiden dachten.

Toch wisten we diep vanbinnen dat we hieruit wilden komen. Maar hoe? Het relatieweekend ‘Getting the love you want’ van Imago waarvoor we ons hadden aangemeld, bracht ons tot oprechte gesprekken en diep begrip voor elkaar. Het werd het begin van een totaal nieuwe relatie.

Voor mijn praktijk had het ook consequenties. Als psycho-integraal therapeut onderkende ik het belang van deze therapievorm en enthousiast over de groei die onze relatie doormaakte, besloot ik de Klinische basisopleiding Imagotherapie in Londen te volgen. Jan deed dat eveneens. Daarop volgden de ‘Workshop presenter’ van de ‘Getting the love you want’ trainingen, waarmee we ons certificeerden om de Imago relatieweekenden ‘Krijg de liefde die je wilt’ te geven. Wat ontzettend krachtig en leuk is het om dit samen te kunnen doen!

Om me professioneel verder te ontwikkelen, volgde ik nog enkele andere trainingen bij Imago Relationship Therapy van Harville Hendrix en couples counseling trainingen bij Hedy Schleifer. Al na korte tijd vormden Imagotherapie met de Imagodialoog en het ‘leren luisteren met heel je wezen’ de kern van mijn relatietherapie. Samen vormen zij de pijlers onder mijn professionele begeleiding.

Wat me drijft

Mijn kennis en ervaring breed kenbaar maken, zodat anderen ervan kunnen profiteren… Dat is mijn drijfveer.
Nadat ik een flink aantal blogs de wereld in had gestuurd, besloot ik tot het schrijven van een boek. Dat werd: ’De kunst om met jezelf te leven‘, geschreven uit enthousiasme over mijn eigen ontwikkeling.
Het boek gaat over emoties. Daar heb ik een heel eigen kijk op: onderdruk ze niet, maar proberen om de weerstanden ertegen te slechten!
Ook richtte ik, samen met een collega, Imago Relaties Nederland op van waaruit wij nu trainingen geven aan therapeuten.
Want je kunt leren hoe je passie, plezier en liefde terugbrengt in je leven en in je relatie!

Maan Ballemans

64 jaar. Getrouwd met Jan. Samen hebben we twee kinderen en één kleinkind.

Wil je kennismaken?

Maak dan nu een afspraak

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nadat ik je/jullie gegevens heb ontvangen,
neem ik zo snel mogelijk contact op.