Werkwijze

Heb je besloten in therapie te gaan om daarmee een positieve verandering in je persoonlijke situatie of je relatie aan te brengen? Hier vind je informatie over wederzijdse verwachtingen en werkwijze.

Welke stappen neem je in therapie?

Kennismakingsgesprek

Zowel voor individuele coaching als voor relatietherapie kun je altijd vragen om een oriënterend gesprek. Dit kan een video- of een telefonisch gesprek zijn of een face-to-face ontmoeting in mijn praktijk. Afhankelijk van je situatie kun je dit alleen of samen met je partner doen. Tijdens het gesprek krijg je meer informatie en kun je ervaren of er een ‘klik’ is.

Intakegesprek

De eerste ‘echte’ afspraak is een intake van anderhalf uur (persoonlijke begeleiding) of twee uur (relatietherapie), waarbij je een goed beeld krijgt van wat therapie inhoudt. Persoonlijke omstandigheden zijn daarbij het uitgangspunt. Omdat we dan ook al een begin maken, ondervind je meteen of mijn werkwijze en de therapie bij je passen. Aan de hand van dit gesprek stellen we een plan op, zodat ik een passend traject kan aanbieden.

Traject

Het traject na de intake bestaat uit zes tot tien sessies waarbij oude emoties en belemmerende overtuigingen losgelaten worden (persoonlijke begeleiding) en onbevangen luisteren en diepe verbinding (relatietherapie) centraal staan. Dit kan leiden tot het oplossen van spanningen en problemen en tot een blijvende transformatie.

Wederzijdse verwachtingen

Van mij

Als therapeut is het mijn taak om handvatten te bieden en structuur aan te brengen tijdens onze gesprekken. Daarbij ben ik honderd procent aanwezig en honderd procent neutraal. (Bij relatietherapie kies ik geen partij.) Tijdens de therapeutische gesprekken draag ik er zorg voor dat er respectvol gecommuniceerd wordt.

Van jou/jullie

Van jou als cliënt verwacht ik dat je eerlijk bent over je gedachten en gevoelens, voor zover je die herkent.
Verder is het belangrijk om tijdens de gesprekken nieuwsgierig te zijn naar je eigen beleving (en bij relatietherapie ook naar die van je partner).

Bekijk ook methodes persoonlijke begeleiding en relatietherapie

Wil je kennismaken?

Maak dan nu een afspraak

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nadat ik je/jullie gegevens heb ontvangen,
neem ik zo snel mogelijk contact op.