Niet blij onderweg, maar blij met de weg

De invloed die je hebt op je werkelijkheid

Weet je waar ik zo blij mee ben? 
Ik ben zo blij dat ik nu in staat ben om de weg naar een beoogd doel te kunnen omarmen in plaats van het proces ernaartoe lastig te vinden en af te keuren. De emoties die ik hierbij onderweg ervaar zijn niet altijd prettig, maar ik ben blij met de informatie die ze mij geven. Daardoor kan ik weten of de beweging die ik maak bij mij past. Hier kan ik wat mee.

Waar richt jij je aandacht op?

Er was een tijd, nog niet zo lang geleden, dat mijn focus lag op het resultaat. Of beter gezegd: op de afwezigheid van resultaat. Want daar kwam het feitelijk op neer. Stel, je hebt een verlangen dat je graag gemanifesteerd wilt zien in je leven. Het lijkt vanzelfsprekend om dan je aandacht te richten op dat wat je graag gerealiseerd wilt hebben. Maar vaker gebeurt het dat je je aandacht richt op het belemmerende probleem. ‘Ik ben te dik’. ‘Ik heb niet genoeg geld’. ‘Ik heb geen baan’. ‘Niemand geeft om mij’. Je aandacht gaat naar de afwezigheid van wat je wilt, want dat is nu je realiteit. Je ervaart het gemis en daarover praat je, dat benadruk je, krijgt alle aandacht.

Wet van aantrekking

Nu is het, zoals je misschien al weet, een natuurwet dat datgene waar je je aandacht op richt, groeit. Dit betekent dat als je je richt op een probleem, je dit voedt, waardoor het gaat groeien en je dus nog meer van hetzelfde gaat ervaren.

Emoties zijn een belangrijke informatiebron

De wet van aantrekking gaat ervan uit dat je als mens een scheppend wezen bent en dat je in staat bent om je werkelijkheid te creëren. Vaak heb je geen idee dat je aan het scheppen bent en hoe je dit doet. Je emoties zijn een belangrijke informatiebron om daar meer zicht op te krijgen.

De mogelijkheid om een bewuste keuze te maken

Ben je blij met de situatie waarin je nu leeft? Dan ben je op de goede weg, ga zo door. Maar ben je gefrustreerd, angstig of verdrietig dan is dit het teken dat je iets mist. Je emoties vertellen je dan dat je je aan het richten bent op de afwezigheid van je verlangen ofwel je probleem. Deze informatie biedt je de mogelijkheid om een andere, misschien wel een nieuwe maar in ieder geval een bewuste keuze te maken.

Een goed gevoel

Je kunt nu kiezen om je aandacht te richten op wat je wel wilt, bijvoorbeeld door je voor te stellen hoe het voelt als je hebt wat je zo graag wilt. Vraag jezelf af hoe je jezelf hierin kunt versterken. Wat heb je nodig om je beter te voelen? Door een emotionele en energetische ‘match’ te zijn met wat je graag wilt, of, als dit niet lukt, je te voeden met een goed gevoel, trek je aan wat je graag wilt.

Meer vertrouwen

Als kind wist ik al dat ik als mens in staat ben om mijn werkelijkheid te scheppen. Als volwassene ben ik deze gedachte in twijfel gaan trekken en kon of durfde ik er niet meer op te vertrouwen. Mijn nieuwsgierigheid naar de wet van aantrekking is altijd gebleven. Nu ervaar ik steeds vaker het bewijs dat ik door wat ik denk en hoe ik me voel invloed uitoefen op mijn werkelijkheid. Hierdoor is mijn vertrouwen in de wet van aantrekking gegroeid, waardoor ik meer vreugde ervaar.

Blij met het inzicht hoe ik kan creëren

Door ‘trial and error’ ontdek ik steeds beter hoe ik als mens in staat ben tot creëren. Dit inzicht maakt mij blij. Doordat ik steeds meer ontdek hoe het werkt en daardoor meer in staat ben hier gebruik van te maken ben ik blij dat de hindernissen die ik tegen kom in mijn leven niet meer ervaar als obstakels die ik uit de weg moet ruimen of vermijden. Ik ervaar hierdoor minder spanning. Juist een crisis of iets wat me raakt, laat me iets zien, waardoor ik mijn inzicht verder kan ontwikkelen Mijn emoties die ik hier over heb zijn een welkome, nuttige informatiebron. Ze geven me meer zicht op hoe het leven voor mij werkt en ik daardoor kan aantrekken wat ik verlang, dit is mijn mooiste resultaat.

Ervaar je dit bij jezelf en wil je eraan werken? Persoonlijke begeleiding geeft inzicht, zelfvertrouwen en ontwikkeling.

Wil je kennismaken?

Maak dan nu een afspraak

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nadat ik je/jullie gegevens heb ontvangen,
neem ik zo snel mogelijk contact op.