Encounter-centered Couples Therapy (EcCT) van Hedy Schleifer

Encounter-centered Couples Therapy is een verdieping van Imago relatietherapie, ontwikkeld door de Amerikaanse psychotherapeute Hedy Schleifer. Een therapievorm waarbij je leert om de ander liefdevol in zijn essentie te ontmoeten.

Wat gebeurt er tijdens EcCT-sessies?

Encounter-centered Couples Therapy maakt je bewust van een drietal onzichtbare manieren van verbinding leggen, van drie ‘connectors’ die jullie dichter bij elkaar brengen: de relationele ruimte, de Imagodialoog en de ontmoeting.

De relationele ruimte tussen jou en je partner kun je zien als een onzichtbaar veld waar jullie beiden verantwoordelijk voor zijn. Een veld dat jullie onbewust kunnen ‘vervuilen’ waardoor ieder niet meer reageert vanuit zijn essentie, maar bijvoorbeeld vanuit een gevoel van onzekerheid of van zich bedreigd voelen.

De tweede ‘connector’ is de Imagodialoog. Die vormt een brug tussen de twee werelden die jullie feitelijk zijn. Heel verschillend van elkaar in ritme, perspectief, aanpak, taal en cultuur…
Het is dan de kunst om die brug heel bewust over te gaan (daarbij de eigen wereld volledig achterlatend) en die van de ander met een open houding, respectvol en nieuwsgierig te verkennen.

Daarop volgt de derde ‘connector’: de ontmoeting of ‘encounter’. Je bent aanbeland op de magische plek waar je de ander in zijn diepste eigenheid ontmoet. Waar jullie je authentiek met elkaar verbonden voelen. Dit is een beleving van éénzijn, met elkaar en met de wereld.
Ook als jullie je eerder van elkaar afgekeerd hadden, lukt het bij de ontmoeting om elkaar weer te vinden. Het is ook de plek waar ieder zich van zijn overlevingsstrategie en diepste pijn kan losmaken.

Waar loop je tegenaan in je relatie?

Wil je kennismaken?

Maak dan nu een afspraak

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nadat ik je/jullie gegevens heb ontvangen,
neem ik zo snel mogelijk contact op.