Met Imago aan de slag!

Een traject voor therapeuten, coaches of hulpverleners om de Imagodialoog toe te passen en zijn bijzondere werking te ontdekken.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Imagodialoog en zou je die in je werk willen gebruiken?
Met de Klinische Imago Opleiding krijg je een grondig begrip van de dialoog en daarmee het zelfvertrouwen om die in te zetten.
Maar misschien wil je liever eerst ontdekken of deze techniek echt iets voor je is? Volg dan een tweedaagse introductie (of een relatieweekend met je partner).

Alle programma’s worden uitgevoerd door gecertificeerde Imago therapeuten en trainers onder auspiciën van Imago Relationships Worldwide (IRW)

Klinische Imago Opleiding

De Klinische Imago Opleiding is een eenjarige opleiding voor gediplomeerde psychologen, psychotherapeuten, psychosociaal-therapeuten of counselors die hun vaardigheden willen vergroten en die deze zeer effectieve vorm van relatietherapie in hun werk willen integreren.

Deze gecertificeerde opleiding wordt gegeven door mij samen met Barbara Cremers en is in het Nederlands.
De training start met het volgen van een relatieweekend met je eigen partner of een vriend(-in). Die kun je alvast volgen, ook als je eerst wilt zien wat Imago Relatietherapie voor effect op relaties heeft.

Praktische informatie

De opleiding bestaat uit 12 opleidingsdagen in drie modules, een supervisie-dag na de tweede module en wordt afgesloten met een supervisie traject met als eindresultaat certificering. Je partner is zeer welkom om deel te nemen; de opleiding heeft impact op je eigen relatie.

Kosten voor de drie modules: €3.100 (vrijgesteld van btw).
In het half jaar na de training werk je toe naar certificering onder begeleiding van een supervisor.

Kosten voor supervisie: €125 per uur (exclusief btw.)

Opleiding is geaccrediteerd bij de SKB voor 303 uur of 10,8 EC’s

Workshop
‘De aanraakbare relatietherapeut-coach’
Ontmoeten vanaf je eigen plek

Deze training is geschikt voor iedereen die met stellen werkt en een volgende stap wil maken, voorbij de techniek.

Dienstbaar zijn aan het stel en hun relatie door jezelf als instrument in te zetten: De intimiteit in jezelf aanraken. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid tot transformatie. je leert jouw eigen manier van werken (verder) ontwikkelen waarin er een balans is in Leiderschap en Vakmanschap.

Het gaat over werken van mens tot mens. Door een diepgaand besef te hebben van wie je zelf bent, wat je in de overdracht neerzet en hoe je daarin kunt bewegen.
Dit betekent jezelf steeds welkom heten. Wat gebeurt er in mijzelf, wat voel en ervaar ik en wat doet de ander met mij? De wezenlijke ontmoeting.

Jij bent de gids en leeft het voor. In het ontmoetingswerk dans je alsmaar de dans van getuige en gids, je vertrekt telkens vanuit jezelf, je gaat bij jezelf naar binnen, zoekt daar naar wat de ander dient en van daaruit kom je weer naar buiten.

Deze workshop is ervaringsgericht en reikt tevens technieken aan vanuit het Imago gedachtegoed.

Thema’s die ter sprake komen zijn: Overlevingspatronen, verborgen contract, leiderschap, lidmaatschap en vakmanschap, overdracht en tegenoverdracht, omgaan met schaamte en paniek, omgaan met reactieve stellen, Het ‘niet weten’ als gereedschap gebruiken, keuzes maken vanuit je essentie, begrenzen en eigenaarschap nemen. Kortom: alle thema’s die je tegenkomt in relaties en dus in je werk als relatietherapeut.

Praktische informatie

Datum en locatie: Centrum de LInde in Bilthoven. Er is nog geen nieuwe datum gepland.
Het tarief is € 679,00

Introductie Klinische Imago Opleiding

Als gecertificeerd Advanced Imago Relatietherapeut en Workshop presenter geef ik één tot twee keer per jaar tweedaagse introducties tot de opleiding.

Tijdens zo’n tweedaagse ontdek je waarin de Imago Dialoog uniek is:

  • een moeizame relatie kan veranderen in een liefdevolle, stabiele relatie;
  • de dialoog werkt zelfs bij mensen die gevoelsmatig de deur hebben dichtgegooid;
  • er komt snel resultaat (en er zijn dus minder sessies nodig dan bij andere vormen van relatietherapie).

Als je deelneemt aan de tweedaagse kan dit inzicht geven en impact hebben op je eigen relatie. Wil je daarom samen met je partner komen? Dat is mogelijk. De introductie is zeker waardevol voor jullie relatie.

Praktische informatie

Datum en locatie: er is nog geen nieuwe introductie gepland.
Kosten: €485,00

Je partner kan meedoen tegen de helft van het tarief.
Workshop is geaccrediteerd bij de SKB

Supervisie Relatietherapeuten 

Imagotherapeuten en EcCT-therapeuten kunnen bij mij een supervisietraject volgen. Supervisie is belangrijk voor je certificering en nodig om je als therapeut blijvend te ontwikkelen zodat je krachtig en vol zelfvertrouwen aan de slag kunt gaan. Het haalt het beste in jezelf naar boven. 

Supervisietraject

Als supervisor geef ik je handreikingen om jezelf te scholen tot instrument. Centraal daarbij staat jouw groeipotentieel: wat zou je willen ontwikkelen? Wat heb je nodig op het gebied van deskundigheid en objectiviteit?

Als relatietherapeut is het eveneens van belang om naar je eigen relatie te kijken. Wat zijn de stukken die je daarin zelf nog moet doorwerken? Wat kom je tegen dat mogelijk ook iets kan betekenen voor je cliënten? Daar begeleid ik je diepgaand in. Praktisch en met respect.

Hoe werkt supervisie?

Supervisie werkt niet vanuit controle of met een standaardpakket. Maar vanuit vertrouwen, gelijkheid en openheid. We werken met hetgeen zich op dat moment aandient… Alleen zo leer je om als therapeut dicht bij jezelf te blijven en van betekenis te zijn voor je cliënten. 

Sessies

De sessies duren uur tot anderhalf uur. Je kunt daarbij mondeling, schriftelijk of met behulp van een video een casus of vraag over je werk inbrengen. Dit kan face-to-face of in een videogesprek.

Supervisiedag

Een aantal keren per jaar organiseer ik een supervisiedag met meerdere therapeuten. Deze wordt ruim van tevoren aangekondigd op de website.

Wil je kennismaken?

Maak dan nu een afspraak

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nadat ik je/jullie gegevens heb ontvangen,
neem ik zo snel mogelijk contact op.