Met Imago aan de slag!

Een traject voor therapeuten, coaches of hulpverleners om de Imagodialoog toe te passen en zijn bijzondere werking te ontdekken.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Imagodialoog en zou je die in je werk willen gebruiken?
Met de Klinische Imago Opleiding krijg je een grondig begrip van de dialoog en daarmee het zelfvertrouwen om die in te zetten.
Maar misschien wil je liever eerst ontdekken of deze techniek echt iets voor je is? Volg dan een tweedaagse introductie (of een relatieweekend met je partner).

Klinische Imago Opleiding

De Klinische Imago Opleiding is een eenjarige opleiding voor gediplomeerde psychologen, psychotherapeuten, psychosociaal-therapeuten of counselors die hun vaardigheden willen vergroten en die deze zeer effectieve vorm van relatietherapie in hun werk willen integreren.

Deze gecertificeerde opleiding is in 2019 in Nederland gestart door de Amerikaanse trainer Rebecca Sears. Dit jaar wordt zij door Maan Ballemans en Barbara Cremers (in het Nederlands) gegeven.

Praktische informatie

De Klinische Imago opleiding beslaat in totaal 12 dagen en is verdeeld over drie modules, met een supervisiedag na de tweede module. De 12 dagen worden afgesloten met een supervisietraject van een half jaar waarna je je certificaat verkrijgt.

De opleiding van 2020 vindt plaats op de volgende data:
24 t/m 27 september
26 t/m 29 november.
04 t/m 07 februari 2021

Locatie: Siegersteeg 3, Vlisteren Overijssel.

Kosten voor de drie modules: €2.900 (vrijgesteld van btw).
In het half jaar na de training werk je toe naar certificering onder begeleiding van een supervisor.

Kosten voor supervisie: €115 per uur (exclusief btw.)

Studiepunten: de training levert 28 SBU/1 EC op.

Lees meer>>

Introductie Klinische Imago Opleiding

Als gecertificeerd Advanced Imago Relatietherapeut en Workshop presenter geef ik één tot twee keer per jaar tweedaagse introducties tot de opleiding.

Tijdens zo’n tweedaagse ontdek je waarin de Imago Dialoog uniek is:

  • een moeizame relatie kan veranderen in een liefdevolle, stabiele relatie;
  • de dialoog werkt zelfs bij mensen die gevoelsmatig de deur hebben dichtgegooid;
  • er komt snel resultaat (en er zijn dus minder sessies nodig dan bij andere vormen van relatietherapie).

Als je deelneemt aan de tweedaagse kan dit inzicht geven en impact hebben op je eigen relatie. Wil je daarom samen met je partner komen? Dat is mogelijk. De introductie is zeker waardevol voor jullie relatie.

Praktische informatie

Datum en locatie: er is nog geen nieuwe introductie gepland.
Kosten: €437,-

Je partner kan meedoen tegen de helft van het tarief.
Studiepunten: de tweedaagse levert 28 SBU/1 EC op.

Supervisie Relatietherapeuten 

Imagotherapeuten en EcCT-therapeuten kunnen bij mij een supervisietraject volgen. Supervisie is belangrijk voor je certificering en nodig om je als therapeut blijvend te ontwikkelen zodat je krachtig en vol zelfvertrouwen aan de slag kunt gaan. Het haalt het beste in jezelf naar boven. 

Supervisietraject

Als supervisor geef ik je handreikingen om jezelf te scholen tot instrument. Centraal daarbij staat jouw groeipotentieel: wat zou je willen ontwikkelen? Wat heb je nodig op het gebied van deskundigheid en objectiviteit?

Als relatietherapeut is het eveneens van belang om naar je eigen relatie te kijken. Wat zijn de stukken die je daarin zelf nog moet doorwerken? Wat kom je tegen dat mogelijk ook iets kan betekenen voor je cliënten? Daar begeleid ik je diepgaand in. Praktisch en met respect.

Hoe werkt supervisie?

Supervisie werkt niet vanuit controle of met een standaardpakket. Maar vanuit vertrouwen, gelijkheid en openheid. We werken met hetgeen zich op dat moment aandient… Alleen zo leer je om als therapeut dicht bij jezelf te blijven en van betekenis te zijn voor je cliënten. 

Sessies

De sessies duren anderhalf uur. Je kunt daarbij mondeling, schriftelijk of met behulp van een video een casus of vraag over je werk inbrengen. Dit kan face-to-face of in een videogesprek.

Supervisiedag

Een aantal keren per jaar organiseer ik een supervisiedag met meerdere therapeuten. Deze wordt ruim van tevoren aangekondigd op de website.

Wil je kennismaken?

Maak dan nu een afspraak

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nadat ik je/jullie gegevens heb ontvangen,
neem ik zo snel mogelijk contact op.