Methodes en technieken

Ter ondersteuning van de therapeutische sessies gebruik ik een aantal betrouwbare methodes en technieken die elkaar aanvullen en versterken.

Kern-coaching en counseling

Kern-counseling is een methode waarbij je kijkt naar oude gewoontes, programma’s, patronen en overtuigingen die in je systeem zitten. Door steeds een laagje dieper te gaan, kun je werkelijk het oude loslaten en vanuit je kern het nieuwe verwelkomen. 

Lichaamsgerichte therapie

Bij lichaamsgerichte therapie wordt er gebruik gemaakt van aanraking. Door gezamenlijk de aandacht naar je lichaam te brengen, kun je waarnemen dat trauma’s of emoties zich op bepaalde plekken hebben opgeslagen. Daar kunnen ze ook blokkades vormen. Tijdens de therapeutische sessies leer je hoe je deze stukje bij beetje kunt opheffen.

Holistische benadering

De holistische benadering gaat ervan uit dat lichaam, ziel en geest met elkaar verbonden zijn. Al deze aspecten worden bekeken en je kunt daarbij advies krijgen voor extra ondersteuning zoals: acupuntuur, voedingssupplementen of homeopathie.

Jungiaanse psychologie

De psychologie van Jung werkt met het bewuste en het onderbewuste, dat volgens hem bestaat uit een collectief onderbewuste en een persoonlijk onderbewuste. Bij het werken met het persoonlijk onderbewuste wordt aandacht besteed aan ervaringen die je verdrongen hebt om de pijn ervan niet te hoeven voelen.

Biografie

Tijdens biografische sessies wordt je levensverhaal, je verleden, onderzocht… want het verleden heeft invloed op het heden. De rode draad van zich herhalende ervaringen wordt dan vanzelf zichtbaar. 

ODC-meting

De ODC-drijfverenmeting is een simpele online test, gebaseerd op de psychologie van Jung, die je bewuste en onbewuste drijfveren zichtbaar maakt, waardoor beslissingen over studie, loopbaan en carrière makkelijker te nemen zijn. Deze test kan wenselijk zijn bij sessies persoonlijke begeleiding.

OMR

OMR-sessies  (Oculo Motoric Regulation) zijn bedoeld om trauma’s op te lossen met de techniek van specifieke oogbewegingen. Deze kunnen onderdeel uitmaken van een traject persoonlijke begeleiding

Waar loop je tegenaan bij jezelf? Bekijk ook de tarieven

Wil je kennismaken?

Maak dan nu een afspraak

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nadat ik je/jullie gegevens heb ontvangen,
neem ik zo snel mogelijk contact op.