Relatiecrisis

Bij een relatiecrisis is er sprake van een vertrouwensbreuk, een diepe wond…
maar als je het wilt, kun je daar toch goed uitkomen.

Misschien voel je je op dit moment wegzinken in drijfzand. De intieme relatie die je hebt opgebouwd is ernstig verstoord geraakt. In huis is er voortdurend ruzie, of precies andersom: een diep stilzwijgen, waarbij je geheel en al langs elkaar heen leeft. Er kan sprake zijn van een moeilijk te hanteren verslaving, van ontrouw of van andere problematiek. Een crisis dus.

Overlevingsgedrag

Als mensen zo midden in de strijd zitten of zich juist afzonderen, vallen ze terug op overlevingsgedrag: aanvallen of verdedigen. Oude gewoontes komen spontaan naar boven en je hoort jezelf dingen zeggen als: jij doet altijd… of jij doet nooit…  

En daarmee kun je elkaar niet meer horen. Je wilt elkaar ook niet meer horen, want ieder zit gevangen in zijn eigen verhaal. In zijn eigen pijn.

Spanningen ombuigen naar verbinding

Een relatiecrisis maakt dat je je verlaten of verraden voelt. Je kunt er erg onzeker van worden, waardoor het moeilijk is om je open te stellen. Meestal lukt dat alleen nog maar in therapie.

Imagotherapie met de Imagodialoog kan veel betekenen in crisissituaties, omdat daarbij ‘inleven in het gevoel van de ander’ het uitgangspunt is en het vooral gaat om luisteren, begrip hebben en je werkelijk gehoord voelen…
Je leert elkaars reactiepatronen verstaan, zodat spanningen omgebogen worden naar verbinding.

Bij een relatiecrisis is er sprake van een vertrouwensbreuk, een diepe wond…
maar als je het wilt, kun je daar toch goed uitkomen.
Lees meer bij relatietherapie en relatieweekend en relatie retraite.

Kennismaken?                                               

Denk je dat je behoefte hebt aan relatietherapie? Neem dan vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek in mijn praktijk in Utrecht.

Wil je kennismaken?

Maak dan nu een afspraak

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nadat ik je/jullie gegevens heb ontvangen,
neem ik zo snel mogelijk contact op.