Uit elkaar groeien

Herken je hier iets in? De avond eindigt weer met ruzie. Ditmaal over het slaapkamerraam: jij wil het dichtdoen omdat het tocht, hij wil het juist openlaten omdat hij veel beter slaapt met frisse lucht. De laatste tijd zijn er wel erg veel conflicten en irritaties… de sjeu is er zo langzamerhand wel vanaf.

Waarom ontstaan conflicten?

Na de eerste verliefdheidsfase ontdek je steeds meer hoe de ander echt is. Je leeft samen of hebt samen een kind en er komen barstjes in jullie relatie. Een machtsstrijd soms. Maar waarom? Dat is eigenlijk heel eenvoudig: de relatie heeft een punt bereikt waarop de ander niet meer ‘iemand buiten je’ is, maar heel dichtbij staat, onderdeel van je gezin geworden is. En dan blijkt dat wat je zo ongelooflijk aantrekkelijk vindt in hem (of haar), je tevens ontzettend veel pijn doet.

Perfect voor jou

De emotionele pijn die je levenspartner je kan doen, wijst er eigenlijk op waar jouw groeipotentieel zit. Jij bent namelijk niet perfect en je partner is dat ook niet. Toch is deze partner wel perfect voor jou… Het is de persoon waaraan je je het meest aan kunt ontwikkelen.

De ander begrijpen

In therapie, met de Imagodialoog, kun je je partner heel effectief op een diep niveau leren begrijpen. En jezelf gehoord voelen. Daarmee kun je ‘de ander de ander laten zijn’ en de verbroken verbinding herstellen. Jullie relatie wordt dan weer intiem en liefdevol.
Lees meer bij relatietherapie en relatieweekend en relatie retraite.

Kennismaken?                                               

Denk je dat je behoefte hebt aan relatietherapie? Neem dan vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek in mijn praktijk in Utrecht.

Wil je kennismaken?

Maak dan nu een afspraak

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nadat ik je/jullie gegevens heb ontvangen,
neem ik zo snel mogelijk contact op.