De kracht van woede

Een veilig traject om in contact te komen met je agressieve gevoelens en ze te benutten.

Woede wordt meestal negatief beoordeeld en van kinds af aan leer je om die te beheersen en vooral niet te veel te uiten. Het lijkt wel of er een taboe op rust!

Dat komt omdat agressie voor anderen angstaanjagend kan zijn: schreeuwen, slaan, smijten met servies… in de manier waarop agressie geuit wordt, zie je dat een geweldige hoeveelheid energie zich een uitweg zoekt.

Woede komt al snel vernietigend over, maar in haar oorspronkelijke staat is zij een kracht: levensenergie. Zonder de kwaliteit van agressie zouden we zelfs niet eens geboren kunnen worden! Agressie is een scheppende energie, mits zij niet onderdrukt wordt.

Woede benutten

Je kunt leren om je woede ‘te verlossen’, toe te laten… om de goede kant ervan te gebruiken. Haar creërende kwaliteit kun je aanwenden om oude problematiek los te laten. Zonder het risico te lopen buiten jezelf te raken.

Dit traject leert je

  • woede veilig toe te laten
  • pijn, verdriet en behoeftes erkennen
  • het oude loslaten
  • je levensenergie te gebruiken als scheppende kracht

Kennismaken?

Denk je dat je behoefte hebt aan coaching of persoonlijke begeleiding? Neem dan vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek in mijn coachingspraktijk in Utrecht.

Meld je aan